Laden..
Verbouwing

Imposante transformatie

Oranjerie, het winkelcentrum in het hart van Apeldoorn heeft een imposante transformatie doorgemaakt. Het winkelcentrum werd gebouwd in 1993 en wordt nu, 25 jaar later, helemaal klaargemaakt voor de toekomst van het shoppen. De transformatie, onder supervisie van de Londense architect Dunnet Craven, startte in het laatste kwartaal van 2017.

De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond, maar een terugblik van de verbouwing zie je hieronder.

De ‘nieuwe’ Oranjerie heeft een zeer gevarieerd én interessant winkelaanbod met nationale en internationale merken én natuurlijk food & drinks. We kijken ernaar uit om u als klant of huurder te verwelkomen in deze vernieuwde Oranjerie.

OKTOBER: DE PUNTJES OP DE I

Winkelcentrum Oranjerie wordt steeds gezelliger! Onlangs is er een bank geplaatst op het middenplein van het winkelcentrum bovenop het nieuwe tapijt. Ook zijn er op strategische plekken kleurrijke plantenbakken neergezet met Monstera’s en XL Strelitzia’s die zorgen voor wat groen in de Oranjerie. Het einde van de transformatie is in zicht!

Nieuwe signing en bewegwijzering zijn de puntjes op de i. Bij de liften, trappen en entrees zijn nieuwe stickers aangebracht en borden geplaatst voor bewegwijzering naar alle winkels, parkeergarage en toiletten. In de passages en aan de buitenzijde Mariastraat zijn alle winkelunits voorzien van een logobord.

AUGUSTUS: MARIASTRAAT GEOPEND

Na maanden hard werken achter de schermen mag het restultaat er zijn. Vlak naast de zojuist geopende Bever prijkt de gloednieuwe ingang en passage Mariastraat. Voortaan is door de Oranjerie wandelen weer een mogelijkheid.

Onderweg zal je erachter komen dat de Oranjerie ook MANGO opnieuw heeft mogen verwelkomen in Apeldoorn. Zo wordt het winkelcentrum steeds gezelliger. Neem snel een kijkje!

JUNI: INGANG MARIASTRAAT

Het is een mooi uitzicht vanaf de hoogwerker, neerkijkend op wat de gloednieuwe ingang aan de kant van de Mariastraat gaat worden. Helaas mogen we het jullie nog even niet laten bewonderen maar geen zorgen, de bouwers zijn achter de schermen nog steeds hard aan het werk. De oude ingang aan de kant van de Mariastraat is zelfs bijna niet meer te herkennen. Benieuwd naar een stukje geschiedenis van de Mariastraat? Bekijk dan de ‘Discover the story of: Mariastraat’ bij de nieuwsberichten.

Een tipje van de sluier: aan deze nieuwe zijde van Winkelcentrum Oranjerie zal outdoorzaak Bever zich gaan vestigen.

Verder zijn de openbare toiletten inmiddels al weer een tijdje in gebruik. Je kunt deze toiletten bereiken door de lift/trap omhoog te pakken links van de New Yorker.

APRIL: KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

De transformatie van Winkelcentrum Oranjerie zit in een ver gevorderd stadium. Hierboven krijg je een kijkje achter de bouwschermen van de ingang en passage aan de Mariastraat. Dit gedeelte van het vernieuwde winkelcentrum krijgt twee etages, waar momenteel hard aan gewerkt wordt.

Afgelopen tijd is er een hoop gebeurd in Oranjerie. Zo hebben we DIDI & The Body Shop weer verwelkomd op hun oude plek, maar nu uiteraard in een splinternieuwe winkel. En ook TK Maxx heeft haar deuren kunnen openen met een grote opening op donderdag 11 april. Binnenkort zal ook Mango een prachtige nieuwe winkel openen.

Het winkelcentrum is bereikbaar via de ingang aan de Hoofdstraat.

MAART: MARIASTRAAT GESLOTEN

De grote transformatie van Winkelcentrum Oranjerie gaat in volle vaart door. Zoals je ziet op de foto, wordt de passage en entree aan de Mariastraat op dit moment flink op de schop genomen. Hierdoor is deze ingang tijdelijk gesloten. Je kunt het winkelcentrum bereiken via de ingang aan de Hoofdstraat

FEBRUARI: WORK IN PROGRESS

Zoals je ziet hebben de verbouwers de volledige focus op het leggen van de vloer, die al grotendeels ligt in het vernieuwde winkelcentrum. Maar nog een leuk weetje over de timing van deze foto: met het leggen van deze vloertegels, verdwijnt ook het oude Oranjerie logo van de vloer. Zo begint het middenplein er ook steeds mooier uit te zien.

Daarmee komt de verhuizing van New Yorker naar het nieuwe pand aan het middenplein steeds dichterbij. TK Maxx zal naar verwachting later dit voorjaar haar deuren openen aan het middenplein.

JANUARI: TOILETTEN

Bij een vernieuwd winkelcentrum horen natuurlijk ook nieuwe openbare toiletten. De oude toiletten krijgen een volledige renovatie zodat straks de Oranjerie weer prettige, nieuwe toiletten, een babyverschoon locatie en goed toegankelijke toiletten voor mindervaliden heeft.

Tijdens de renovatie is het tijdelijk niet mogelijk gebruik te maken van de toiletten in het winkelcentrum. Tot de nieuwe openbare toiletten geplaatst zijn, verwijzen we je graag naar de HEMA. Deze zijn ook bereikbaar via (de nieuwe roltrappen van) de Oranjerie.

JANUARI: GROTE TRANSFORMATIE

Het jaar 2018 hebben we afgesloten met een grote mijlpaal: de entree aan de Hoofdstraat is geopend en ook ligt de nieuwe vloer al in het eerste gedeelte van de passage. En in 2019 zetten we deze grote transformatie natuurlijk met veel energie voort. Deze week worden o.a. de houten lamellen boven de puien geplaatst. Weer een stap richting een mooi nieuw winkelcentrum.

Ook de entree aan de Mariastraat zal dezelfde look & feel krijgen. Hiervoor worden op dit moment de voorbereidingen getroffen. Dat wil betekenen dat deze doorgang tijdelijk volledig is afgesloten. De Oranjerie parkeergarage blijft goed bereikbaar, zowel vanuit de Mariastraat als vanuit het winkelcentrum.

DECEMBER: INGANG HOOFDSTRAAT

De entree aan de Hoofdstraat gaat bijna open! Op dit moment worden de laatste inspecties uitgevoerd, zodat jullie snel gebruik kunnen gaan maken van de vernieuwde entree.

Naast de entree zijn de verbouwers ook druk bezig geweest met de passage bij de ingang Hoofdstraat en wordt er hard gewerkt door de schilders aan het plafond. Zo begint het vernieuwde winkelcentrum nu steeds meer vorm te krijgen.

NOVEMBER: EERSTE VORMEN ZICHTBAAR

De verbouwers zijn erg hard aan het werk in het winkelcentrum en er worden flinke stappen gezet.

De nieuwe roltrappen zijn inmiddels in gebruik, de mooie balustrades zijn op veel plekken gezet en de nieuwe winkelpuien worden ook zichtbaar. En ben je het stukje testvloer al tegen gekomen?

Zo krijgen we steeds meer zicht op hoe het nieuwe winkelcentrum eruit komt te zien. We zijn ook erg benieuwd naar jullie feedback die je hierboven via de link kunt achterlaten!

OKTOBER: SNEAK PREVIEW

Achter de bouwschuttingen begint Winkelcentrum Oranjerie steeds meer vorm te krijgen. Zo worden op de etage de nieuwe winkelpuien zichtbaar en daarvan hebben wij hierboven alvast een sneak preview geplaatst.

Daarnaast zijn de verbouwers op dit moment ook druk bezig met de entree aan de Hoofdstraat.

De winkels in Winkelcentrum Oranjerie zijn tijdens de verbouwing gewoon geopend.

JULI: BEREIKBAARHEID

De winkels in Winkelcentrum Oranjerie zijn tijdens de verbouwing gewoon geopend. Wél is de bereikbaarheid op sommige plekken tijdelijk veranderd.

Ben je bijvoorbeeld met een rolstoel of kinderwagen? Ga dan naar de eerste verdieping via de lift van ZARA of HEMA.

MEI: TIJDELIJKE INGANG

De verbouwing brengt een hoop tijdelijke wijzigingen met zich mee. Soms vervelend, maar natuurlijk altijd voor een goed doel; een geheel vernieuwde Oranjerie!

Zo is inmiddels de oude entree aan de Hoofdstraat afgesloten. Hiervoor hebben we een tijdelijke ingang rechts van de oude ingang (rode loper). De Bakker Bart vind je tijdelijk een paar deuren verder van deze ingang.
Verder is ook de ingang naar Schuurman Schoenen tijdelijk aangepast, deze winkel is het beste te bereiken via de roltrap bij de ingang aan de Mariastraat.

APRIL: SNEAK PREVIEW

Afgelopen weken is er veel gebeurd in de Oranjerie. Er zijn al vele muren gesloopt en zelfs al gevels geplaatst. Op de grote wanden op het middenplein staan al prachtige uitingen die je al een voorbode geven van hoe de Oranjerie eruit gaat zien. En als je goed hebt gekeken heb je ook de kijkgaten ontdekt waardoor je naar binnen kan spieken en de verbouwingswerkzaamheden met eigen ogen kunt zien.

Schuurman Schoenen is wat lastiger bereikbaar, je kunt ze bereiken door de roltrappen bij de entree Mariastraat te gebruiken.

MAART: NIEUWE LOCATIES

Alle winkels blijven geopend en dat betekent dat een aantal winkels tijdelijk een nieuwe locatie hebben gekregen binnen de Oranjerie. Het gaat om de volgende winkels die zich op de begane grond bevinden:

– New Yorker naar nr 26
– Noppies naar nr 28
– Just a Joke naar nr 29

In loop van de verbouwing zullen er nog enkele winkels zijn die een andere locaties krijgen. Houd deze pagina daarom goed in de gaten.

FEBRUARI: VERBOUWING GESTART!

In februari is er gestart met de grootschalige verbouwing waarbij we alles in het werk stellen om jullie als consument er zo min mogelijk last van te laten ondervinden. Op het middenplein staat inmiddels een grote wand die stof en lawaai tegenhoudt zodat je als consument gewoon lekker kunt blijven winkelen.

Alle winkels blijven gedurende de gehele verbouwing gewoon geopend. Wel kan het zo zijn dat er tijdelijk enkele winkels een andere locatie krijgen. Hier houden we je van op de hoogte!