Laden..
Nieuws

Winkelier uitgelicht: Holland & Barrett

Kun je iets vertellen over de winkel?
We verkopen natuurlijke producten, ook zoveel mogelijk op een natuurlijke basis. Dus zonder SLS, SLES (schuim- en conserveringsmiddelen). Ik werk hier nu al 2.5 jaar. We hebben regelmatig leuke acties zoals 3 halen, 1 betalen op onze eigen merk producten. Daarnaast hebben we een uitgebreid sport assortiment waar veel klanten voor langskomen.

Bepaald type mensen voor bepaalde producten?
Per dag kan het veel schelen wat voor klanten er langskomen. In het weekend zien we veel toeristen en gezinnen met kinderen die een dagje uit zijn en voor de ‘fun’ rondstruinen in onze winkel. Doordeweeks zien we vooral veel klanten die met een doel binnenkomen en vragen naar specifieke producten.

Vaste klanten?
We werken met een klantensysteem. Met de klantenkaart spaar je voor leuke kortingen. Daarnaast hebben we natuurlijk onze vaste klanten die we direct bij binnenkomst herkennen. We weten meestal wel wat ze zoeken en zullen ze adviseren als we een nieuw assortiment hebben.

Verschil met een gewone drogist?
We hebben veel meer producten op een natuurlijke basis. Onze verzorgingsproducten bevatten geen schuim- en conserveringsmiddelen waar juist heel veel mensen allergisch op reageren. Plus onze vitamines zijn net wat hoger gedoseerd en op een natuurlijke wijze geproduceerd: zonder kleur-, hulp- en smaakstoffen. Ons sportassortiment is ook wat uitgebreider en we hebben glutenvrije middelen. Tevens verkopen we veel theesoorten.

Als je bij H&B komt werken, word je opgeleid. Je moet eerst twee introductiestudies volgen. Hierbij krijg je een training, loop je mee in een bepaald filiaal en wordt je getoetst. Dit is de basisopleiding. Je kunt nog meer opleidingen volgen waarmee je je kennis o.a. verdiept met sport, productadvies en drogist. Ook krijgen we iedere maand updates over een bepaald onderwerp, denk hierbij aan hart- en bloedvaten, weerstand, vakantie etc. Deze updates nemen we door en soms worden we hierop getest.

Meest bijzondere product?
Momenteel is het de CBD olie. Dit is cannabis olie, maar werkt niet verslavend of versuffend. Dat kan je voor vanalles gebruiken: pijnklachten, slaapproblemen, stress. We krijgen er hele goede reacties op.

Bijzondere klanten?
We vragen onze klanten altijd om online feedback te geven op de werking van onze producten en hoe ze vinden dat ze geholpen zijn in onze winkel. Hier willen we graag van leren. Mensen komen soms zelfs langs om hun verhalen persoonlijk te vertellen. Dat stukje persoonlijke contact vinden we dan ook erg interessant.

Leuk feitje over de winkel?
Vorig jaar hebben we de naamsverandering gehad. Het was vroeger ‘De Tuinen’ en die naam is bij velen nog blijven hangen. Het is daarom soms lastig aan de telefoon als klanten dan onze nieuwe naam Holland & Barrett horen. Daarnaast hebben we een eigen blad ‘Healthy’. Daar zit geen abonnement aan, klanten kunnen deze in de winkel kopen. Het wisselt een keer in de drie maanden.