De 85e Boekenweek is officieel gestart met een gloednieuw thema: rebellen en dwarsdenkers. Het is dit jaar van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart. De Boekenweek heeft dit jaar weer hele leuke verassingen waar The Read Shop ook natuurlijk aan mee doet.

Het boek ‘Generaal zonder leger’ is het Boekenweekessay van dit jaar. De schrijver en columnist Özcan Akyol onderzoekt waar alle rebellen en dwarsdenkers onder de schrijvers gebleven zijn. Hij stelt zichzelf de vraag waarom literatuur steeds meer genoegen moet nemen met een rol in de marge. Tijdens de Boekenweek is dit boek slechts €3,75, dus mis dit interessante verhaal niet.

En wanneer je tijdens de Boekenweek 15 euro of meer besteed aan Nederlandstalige boeken, dan krijg je er een extra boek bij, het Boekenweek geschenk. Het boek heet ‘Leon & Juliette’ en is geschreven door Annejet van der Zijl.

Met het Boekenweekgeschenk op zak, kan je op een latere datum gratis met de trein reizen. Houd onze website en de Boekenweek website goed in de gaten voor deze bijzondere datum. Naast deze leuke bonus is het een prachtig geschreven boek met veel emotie en een ontzettend ingrijpend verhaal, dat je echt niet wilt missen.